Sunday, January 11, 2009

Spyder 3 Pro

I går kjøpte jeg et leketøy jeg har siklet etter i mange år: Spyder 3 Pro. Dette er en fargekalibrator for skjermer, og som en hobbyfotograf er det jo kjekt å få ting riktig.

Innstalasjonen var smertefri, og etter et par minutter var kalibreringen igang. Først ut var min Samsung SyncMaster 910T (sekundærskjerm), og etter litt fikling med sugekoppen, var skjermen kalibrert. For en forskjell! Lilla ble plutselig lilla, og skygger på bilder var ikke så kjedelig lengre. Tanken hva dette kunne gjøre med min primærskjerm fikk meg til å smile.

Så var det Acer AL2216W sin tur. Samme regla med oppsett, så fyrte den igang kalibreringen. Etter et par runder med sugekopp-mas, fikk jeg da endelig et ferdig oppsett. Og for en forandring det var! For det første, nå er fargene like på begge skjermer, noe som gjør Photoshop litt mer korrekt, da jeg ofte deler bilder på skjermene. Men det som slo meg mest, var hvor mye mer behagelig det var på øyet. Jeg blir ikke i nærheten så sliten nå som jeg ble før. Fra å være blass med mye gulskjær, fikk jeg nå et kontrastfyllt bilde, med bedre blåtoner.

Så om du bor i nærheten tar jeg gjerne å kalibrerer skjermen din. Det går kjapt, og smertefritt. Hadde meg en tur på MacBook-en til Ravn, og det var stor forskjell der og. Jeg var spent på hvordan det ville foregå i OsX, men det var helt likt som i Windows, ser man bort fra en litt annen innstalasjonsprosedyre.

Om du bruker Windows XP, og ikke orker å registrere deg for å få nyeste drivere, finner du de her.

3 comments:

Anirt said...

Trenger serial nummer:p

Goran Khalaf said...
This comment has been removed by the author.
Goran Khalaf said...

Så om du bor i nærheten tar jeg gjerne å kalibrerer skjermen din"

Gjerne takk. Spandere gjerne en kaffe eller øl mens du kalibrer skjermen min.

Hvor bor du? Jeg bor i Oslo.